Czas przygotowania: 60 minut
Składniki: 1,5 piersi kurczaka 1/2 przyprawy kebab 1/2 szkl. oleju 2 łyżaczki musztardy sos: majonez ¶redniej wielko¶ci ¶mietana 18% 200ml 3-4 z±bki czosnku sól, pieprz do smaku warzywa: kapusta pekińska, po 2-3 ogórki kwaszone i zwykłe 2-3 pomidory 2 papryki 2 cebule białe lub czerwone puszka kukurydzy
Naczynia: szklana duża miska
Pier¶ kroimy w kostke lub paseczki, mieszamy z przypraw±, olejem i musztard± i smażymy na patelni. Po usmażeniu studzimy Majonez, ¶mietanę i przeci¶nięty przez praskę czosnek mieszamy ze sob± Warzywa kroimy w kostkę Wszystkie składniki układamy w misce warstwowo przekladajac do jaki¶ czas sosem czosnkowym.
|